Esittely / About us


Jo ennen ensimmäistä omaa russeliani olin aina ihastellut tuttavillani ja ystävälläni olevia russeleita, noita pieniä temperamenttisiä ja vilkkaita sisupusseja. Kaikki alkoikin kantanartustamme Sissistä ja sen esikoisesta Oonasta joka syntyi pentueensa ainoana pentuna vuonna 2006. Kasvattajanimi Jack Lee myönnettiin minulle jo saman vuoden syksyllä, ja siitä lähtien on kennelistämme lähtenyt maailmalle russeleita muutama pentue vuodessa.

Sissi&Oona14.11.2006  Oonapentuna
Rekileijonan Mahtava Matami “Sissi” & Jack Lee Sunnysue “Oona”

Jack Lee pentueet syntyvät Piilopirtissämme Syvänniemellä, Kuopion lounaispuolella maaseudun ympäristössä. Perheemme lauman kokoonpanoon kuuluvat kuusi russelia, joista jo viisi eläkeiässä olevia. Kantanarttumme Sissi saateltiin sateenkaarisilloille vuonna 2015, mutta Sissin perimää ja muistoja ylläpitää kotonamme hänen tyttärensä Oona. Laumaan kuuluvat lisäksi puolisisarukset Aava ja Louise, urokset Jerry ja Veni sekä laman nuorimmainen Italian ihme Maikki.

Piilopirttimme lisäksi koiramme viettävät osan vuodestaan vapaa-ajanasunnollamme järven rannalla. Koska jackrussellinterrieri on hyvin monipuolinen harrastuskoira, on myös meidän kuusikkomme  osoittautunut varsin toimiviksi työ- ja harrastuskoiriksi useammastakin lajista. Osa koiristamme on koevalmiita jälkikoiria, osa taitaa agilityn, yksi jopa vesiriistan alkeet ja kun kyseessä on myös metsästävä rotu, on toinen uroksistamme tuplavalio luolilta ja metsältä. Vaikka viihdymmekin enemmän luonnossa ja maalla kuin kaupungissa, eivät nämä silti ole täysin “metsittyneitä” maalaiskoiria, vaan myös lähinäyttelyitä käydään joitakin vuodessa.

sissi ajankohtaista   kuva2

Pentueemme on aina tarkkaan harkittuja ja pentueen vanhemmat aina terveiksi tutkittu sekä tasapainoisiksi ja hyväluonteisiksi todettuja. Kasvatustoiminnan lähtökohtana ei ole määrä vaan enemmänkin laatu, ja jokaisella yhdistelmällä haetaan aina jotain perimmäistä käyttötarkoitusta, olipa se luonne- käyttö- tai harrasteominaisuudet kustakin yhdistelmästä riippuen. Ei ole siis ollenkaan sanomatta selvää että kaikkia omistuksessani olevia koiria tullaan käyttämään jalostukseen, vaan jokaista yksilöa arvioidaan niin luonne, ulkonäkö, käyttöominaisuuksien ja etenkin terveyden osalta. Koska kasvatustoiminta on meille harrastus ja russelit pikemminkin elämäntapa, ei pentueita tule syntymään muutamaa pentuetta enempää vuodessa. Haluan että minulla on aikaa jatkossakin panostaa kasvatteihini sekä tarjota aikaa ja tukea jo nykyisille kasvatinomistajille. Ja jotta kasvatustoiminta ylipäätänsä minunlaiselle kotikasvattajalle on edes mahdollista, tarvitaan ympärille luotettavia ja yhteystyökykyisiä sijoitus- tai osaomistuskoteja. Ilman näitä ihania ihmisiä ei olisi myöskään Jack Lee -koiria!


Leave a comment